Menu Sluiten

Overzicht Zijladers

B-CLOSE nv is de grootste onafhankelijke Belgische onderneming actief in de verdeling en het onderhoud van A-merkheftrucks.

More info

tags: Zijladers – Expert Zijladers – Aanbeveling Zijladers – Verdelers Zijladers – Mobiele Liften – 

Wenst u meer info over overzicht zijladers kijk dan vlug op https://www.b-close.be/nl/ | Overzicht Zijladers

Magazijntrucks | Logistiek | Heffen En Hijsen | Heftrucks | Reiniging | 

Heffen en Hijsen Overzicht Zijladers

Misschien weet je op basis van de naam al wat er nodig is: een product dat iets kan hijsen, heffen en transporteren. Je hebt het over zijladers, een geavanceerd type hefwerktuig dat voor verschillende toepassingen wordt gebruikt. Of je nu met bouwmaterialen werkt of met containers op vrachtwagens, de mogelijkheden met een zijlader zijn enorm. Maar waar moet je precies naar kijken bij het kiezen van het juiste model? Hieronder vind je een kort overzicht van de meest voorkomende vormen van zijladers en hun voordelen.

Platformlift

Een platformlift is een industrieel hefwerktuig dat door middel van beweegbare hefbomen kan worden aangedreven om een lading te tillen en te verplaatsen. De platformlift stelt je in staat om goederen en materialen tot wel 2000 kg zonder veel moeite te heffen en te verplaatsen. Bij het gebruik van een platformlift kun je comfortabel zitten en heb je ook direct zicht op de lading. Het is een ideaal transportmiddel als je regelmatig materialen tussen twee verschillende plaatsen moet verplaatsen.

Een belangrijk voordeel van de platformlift is dat je de lading volledig onder controle hebt. Dit maakt het heel veilig voor de bedienaar, omdat hij veel minder kans heeft op een ongeluk dan wanneer hij een last met de hand draagt. Verder is de platformlift relatief eenvoudig op te stellen en te bedienen. Om deze redenen worden platformliften vaak gebruikt in de bouw, de productie, de landbouw en vele andere sectoren.

Autolaadkraan

Een autolaadkraan is een robuust stuk materieel dat het mogelijk maakt om ladingen vanuit containers te laden of te lossen. De autolaadkraan is voorzien van hydraulische klepstukken waardoor de hefboom eenvoudig wordt geregeld. Dankzij de stevige constructie en de betrouwbare manier van bedienen is het een uitstekend alternatief voor platformliften in situaties waar veel ladingen moeten worden verplaatst.

Verschillende soorten autolaadkranen kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen. Zo zijn er modellen met een hefvermogen van maximaal 12.000 kg, waardoor ze ideaal zijn voor het laden en lossen van zwarelasten. Daarnaast zijn er ook kleinere varianten voor het laden en lossen van lichtere goederen. Deze kleinere modellen worden vaak gebruikt op vrachtwagens, zodat ladingen veilig kunnen worden vervoerd.

Zijlader

Een zijlader is een gespecialiseerd soort heftruck dat wordt gebruikt voor het verplaatsen van ladingen op korte afstand. De zijlader heeft twee bijna identieke hefbomen, die parallel naast elkaar lopen. Deze hefbomen kun je uitschakelen, waardoor je de lading effectiever kunt tillen en verplaatsen.

Een zijlader is bijzonder geschikt voor het verplaatsen van ladingen in smalle ruimtes. Zo zijn ze perfect voor het verladen en lossen van containers, maar ook het laden van goederen op vrachtwagens. Daarnaast hebben de meeste zijladers een hefvermogen tot ten minste 4000 kg, waardoor ze ook ideaal zijn voor het heffen en verplaatsen van zware lasten.

Voordelen zijlader

Kort samengevat biedt een zijlader veel voordelen. Ten eerste beschikken de meeste modellen over een hoog hefvermogen, waardoor ze ook geschikt zijn voor het verplaatsen van zware ladingen. Ten tweede maken de dubbele hefbomen het ofwel mogelijk om twee ladingen tegelijkertijd te verplaatsen, of om de lading gericht en stabiel op te heffen.

Verder is een modern model zijlader ook bijzonder veelzijdig. Je kunt de zijlader bijvoorbeeld gebruiken voor het heffen en verplaatsen van ladingen op steile hellingen of bij het aan- en afvoeren van containers op weg- en spoorwegen. Bovendien is het een uiterst veilig systeem, omdat je de lading voortdurend onder controle hebt.

B-CLOSE – Kies voor Kwaliteit!

Heb je op zoek bent naar een hoogwaardige zijlader? Kies dan voor een model van B-CLOSE, want dat is een uitstekende keuze als je waarde hecht aan kwaliteit. B-CLOSE produceert al jaren betrouwbare heftrucks met het oog op veiligheid, duurzaamheid en functionaliteit. Ons assortiment aan zijladers biedt veel keuzemogelijkheden, waardoor je altijd een model kunt vinden dat aan je eisen voldoet.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact op met een B-CLOSE specialist en laat je adviseren over de verschillende mogelijkheden voor het kopen van een zijlader. B-CLOSE heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het leveren van hef- en hijsliften en staat altijd klaar om je te helpen met het beste advies en de beste oplossing.

B-CLOSE is dé specialist in het leveren van kwalitatieve zijladers. Ben je op zoek naar een betrouwbare partner in het heffen en hijsen? Laat je dan adviseren door B-CLOSE en kies voor kwaliteit.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Overzicht zijladers

!–StopPubText–>.